PRIDE

2017 arrangerades Stockholm Pride för 20:e året i rad. Det ville vi fira med en helt ny kollektion unika posters och en pop-up shop i Stockholm city under Pride. Läs mer om initiativet här nedan.

OM INITIATIVET
STOCKHOLM PRIDE 20 ÅR

Sedan starten för Stockholm Pride har vi i Sverige hunnit långt inom HBTQ-rörelsen med nya lagar mot diskriminering, rätten till könsneutralt äktenskap, rätt att adoptera barn, etc. Finns det något kvar att kämpa för? Behövs pride? Svaret på den frågan är ju JA enligt de flesta. Därför valde organisationen Stockholm Pride att temat för årets pride skall vara "Redo för nästa steg". Temat delas in i tre steg: Var står samhället idag? Var står vi idag? Var står du idag?

Läs mer om temat på Stockholm Prides hemsida.

Graffirmation skapade inför den 20:e upplagan av Stockholm Pride en ny kollektion som heter just PRIDE. Tanken är att någon/några kretörer varje år skapar en eller flera unika posters till kollektionen med inspiration från det årets tema för Stockholm Pride. I år har Graffirmations crative director och grafiske formgivare Magnus Hörberg tolkat temat till två unika posters.

 

 

STÖD REGNBÅGSFONDEN

 

När du handlar en poster från PRIDE-kollektionen går 25% av intäkterna från försäljningen till Regnbågsfonden. Det är en stiftelse vars ändamål är att finansiellt hjälpa HBTIQ-organisationer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där regnbågspersoner förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Läs mer om Regnbågsfonden här.

Alla posters i kollektionen är helt skapade utan organisationerna Stockholm Pride och Regnbågsfondens inverkan.

 
 
OM KOLLEKTIONEN

Kollektionen är består av två posters skapade av grafiske formgivaren Magnus Hörberg med inspirerade av temat för Stockholm Pride 2017. Tanken är att på ett abstrakt sätt visualisera HTBQ-aktivismen och kampen genom åren med influenser från gatan, graffiti, klotter, plakat och färgen rosa. Det står var och en fritt att tolka in mening och innebörd i de abstrakta formerna, men under respektive produkt finns information om Magnus tankar bakom respektive poster. Varje poster finns i storlekarna 30x40 och 50x70. För varje såld poster går 25% av intäkten till Regnbågsfonden.

PRIDE POP-UP SHOP

I samband med lanseringen av den nya kollektionen hade Graffirmation öppnat en Pride pop-up shop. Den tillfälliga butiken låg på Kammakargatan 48 i Stockholm hade öppet endast den 2–5 augusti. 

Även om pop-up shoppen nu har stängt så finns självklart kollektion PRIDE kvar att köpa här i webshoppen. 

 

Tack alla ni som besökte oss under Stockholm Pride!

 
FLER PRIDEFESTIVALER

2018 är Stockholm tillsammans med Göteborg värd för Europride. Extra stora pridefestsr väntar i sommar med andra ord. Här intill är en lista med några av de festivaler som finns i Norden under året. Happy Pride allihop!

Källa: QX Gaymap Pridekalender

  • 13–19 aug Copenhagen Pride, KÖPENHAMN

  • 14–19 aug Europride/West Pride GÖTEBORG

  • 16–19 aug GÄVLE Pride

 
KONTAKT

Telefon: 070-562 85 98

E-post: hej@graffirmation.se

Postadress: Höganäsgatan 2B

753 30 Uppsala

SOCIALT
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

#graffirmation

HJÄLP

© 2017-2020 Graffirmation

0
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle