top of page

OM OSS

Läs mer här om Graffirmation, om våra designers och vilka återförsäljare vi har. Här hittar du också kontaktuppgifter, köpvillkor och annan praktisk information.

OM GRAFFIRMATION
POSTERS & PRINTS
Graffirmation är ett litet kreativt företag med bas i Uppsala, grundat 2016 av den grafiska formgivaren Magnus Hörberg. Med mångårig erfarenhet som art director på designbyrå och med en stark passion för fotografi och inredning, var det dags att kombinera dessa talanger och skapa något eget. Idén till Graffirmation föddes, en webbshop med unika, grafiska och fotografiska posters och prints.

 

Vi erbjuder just nu fem kollektioner som heter ARCTICBAROQUEHAVICONS och SPACEGraffirmation erbjuder också en kollektion med VYKORT.


Fler spännande nyheter och kollektioner följer. På tal om följer, glöm inte att kolla in vår Instagram för ännu mer inspiration, @graffirmation.se.

Om oss
VÅRA DESIGNERS

Graffirmation grundades 2016 av grafiska formgivaren Magnus Hörberg. Han är vår creative director, art director och huvudsakliga formgivare. Till kollektionen SPACE har vi också tagit hjälp av den färgstarka konstnären Emma Bengtsson och den talangfulla illustratören Therése Wall. Du kan läsa mer om deras här nedan. 

Våra designers
Sara_skrivbord.jpg
Magnus
Magnus Hörberg, grafisk designer Graffirmation
MAGNUS HÖRBERG

CREATIVE DIRECTOR / GRAFISK DESIGNER 
/ ART DIRECTOR

Magnus Hörberg, född i Gävle 1981, började jobba professionellt som grafisk formgivare 2005 när han grundade sitt första företag i Falun medan han fortfarande studerade Medie- och Kommunikationsvetenskap vid Högskolan Dalarna. Efter examen flyttade Magnus till Stockholm och fortsatte arbeta i det egna företaget. 2009 blev han antagen till reklam- och designskolan 
Forsbergs där han också mötte sin klasskompis Therése Wall för första gången. Efter examen 2011, började Magnus jobba som grafisk formgivare och junior art director på designbyrån Destrito med kunder som Absolut Vodka, Kungl. Hovstaterna, Blixten & Co och bokförlaget Norstedts.

 

2016 var det dags att ta nästa steg och bli frilansande formgivare och starta upp något eget igen. Idén till Graffirmation föddes ur Magnus intresse för fotografi och grafiska design. Webbshoppen lanserades i december med de tre första kollektionerna BAROQUE, ICONS och HAV.

Sedan 2012 bor Magnus i Uppsala. Hans starka passion för inredningsdesign, arkitektur, design och konst, delas med sambon Gustav. 

Klicka här för att hitta Magnus på Instagram.

Postern "Planetarium" från Graffirmations kollektion SPACE

EMMA BENGTSSON

KONSTNÄR / LÄRARE I BILD OCH DESIGN

Född 1986 och uppvuxen i den lilla industriorten Söderfors i norra Uppland. Bor och arbetar i Uppsala sedan 2015. 

 

När Emma var yngre hade hon svårt att välja vad hon ville bli inom det estetiska området och valde mellan, scenograf, inredningsdesigner, konstnär eller glasblåsare. Men Emma insåg att det inte var nog med en sak. Hon flyttade till Stockholm efter gymnasiet för att studera trädesign och hantverk vid Nyckelviksskolan. Efter några år blev det flytt till Kosta i Småland för att lära sig allt om glasdesign, glashantverk och glasblåsning vid Kosta Glass Center. Under Kosta-åren insåg Emma vad det var hon ville göra; att lära ut. Så 2010, flyttade hon tillbaka till Stockholm för att studera vid Konstfack och tog examen 2015 som lärare inom bild och design. Nu bor och arbetar hon i Uppsala som bildlärare, där man möjlighet att prova alla slags tekniker och man måste veta lite av allt, vilket passar Emma väldigt bra. 

– Det är spännande att jobba med Graffirmation och prova på något nytt, säger Emma som har gjort fyra färgstarka akvareller för SPACE-kollektionen.

 

Klicka här för Emmas portfolio och Instagram.

Emma
Therése

THERÉSE WALL

GRAFISK DESIGNER / ILLUSTRATÖR

Född i Stockholm 1987 och fortfarande hemmahörande i stan, har Therése arbetat som designer sedan 2011 efter examen från Forsbergs skola för design och reklam. Hon har haft möjlighet att jobba med många olika områden inom design, såsom webb, illustration, marknadsföring, kampanjer, förpackningsdesign och visual merchandising. 

 

Therése började som illustratör och designer på Stardoll AB, ett online dress-up spel. Här jobbade hon med kunder som PPQMiss SixtyDisney och Matel. Ida är hon grafisk designer in-house hos Renée Voltaire AB.

 

Design, illustration och inredningsdesign har alltid varit bland Theréses stora intressen.

– De flesta av mina egna illustrationsprojekt är inspirerade av interaktionen mellan det industriella råa och det idylliska mjuka, säger Therése. Mina verk består ofta av väldigt många små detaljer och är skapade med svart fineliner kombinerad med digital efterbehandling, precis som i postern "Vertigo" som jag gjort för SPACE-kollektionen.

 

Klicka här för Therése's portfolio och Instagram.

Återförsäljare
ÅTERFÖRSÄLJARE

BUTIK

 

Om du bor i eller besöker Uppsala, missa inte inredningsbutiken Svart. i S:t Persgallerian. Här hittar du ett brett sortiment av kända varumärken. och även vår kollektionen ICONS i storlek 50x70 cm.

Instagram: @svart_uppsala 

www.svartuppsala.se

ONLINE

Sedan november 2018 finns Graffirmation representerade hos företaget Gåvokort som erbjuder just gåvokort för företag att ge till anställda och andra. Produkter från kända varumärken som Orrefors, Fiskars och Pilgrim finns att välja på för den som fått ett gåvokort, och nu också ett urval av våra posters.

Instagram: @gavokort

www.gavokort.nu

Om du har en butik eller drop ship och önskar bli vår återförsäljare, tveka inte att kontakta oss.

Logotyp_Gåvokort_svart.png
Svart_logo.png
Betalning
Postern "Punch" och "Pinch" från Graffirmations kollektion BAROQUE
BETALNING, FRAKT & RETURER
BETALNING

I vår webbshop  betalar du med kort via vår partner Stripe. VISA, Mastercard, Maestro, Discovery och American Express funkar bra. Du kan också välja att betala med PayPal.

Om du vill lägga en större order och vill ha en faktura istället för kortbetalning, maila oss din order på: order@graffirmation.se så hjälper vi dig gärna. 

FRAKT

När du lägger en order i vår webbshop, kommer vi packa och skicka din order inom 1–2 arbetsdagar. Oftast redan inom 24 timmar. Posters i storleken 50x70 cm skickas i papprör via Postnord. Beroende på storleken på din brevlåda, kan du komma att behöva hämta upp försändelsen hos ditt lokala Postnord ombud. Posters i storleken 30x40 cm skickas i ett kuvert med hård rygg och levereras oftast direkt till din brevlåda. Vykort skickas i ett vanligt kuvert.

 

På alla ordrar med posters tillkommer en fraktkostnad på 29 kr inom Sverige och 59 kr utanför Sverige. Endast vykort fraktas utan fraktkostnad.

RETUR

Om du ångrar ditt köp från Graffirmation kan du returnera din/dina produkter till oss (adress) så kommer dina pengar sättas in på kortet du betalade med. Eventuella kostnader för returen står kunden för. Enligt ångerrätten har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp utan att behöva uppge skäl. 

 
PERSONUPPGIFTER

Graffirmation värnar om din personliga integritet och vi strävar alltid efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Betalning, frakt & retur
Retur
Frakt
Omdömen
LÄMNA OMDÖMEN
TRUSTPILOT

Efter ett köp hos oss får du automatiskt en inbjudan att lämna ett omdöme om Graffirmation på Trustpilot. Gör gärna det! Du kan även kolla in vår sida på trustpilot.se så kan du se och läsa omdömen som andra lämnat om oss. Du hittar vår sida på här.

FACEBOOK

På vår Facebooksida kan man också se och lämna omdömen om oss. Följ gärna oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter, erbjudanden och inspiration direkt i ditt flöde. Du hittar vår sida här.

  • Facebook Social Icon
Miljö & papper
PAPPER & TRYCK
MILJÖVÄNLIGT PAPPER

Våra posters trycks på 150 gram Scandia 2000 vit papper. Det är ett obestruket premiumpapper från Lessebo pappersbruk i Småland. Lessebo är Sveriges första handpappersbruk och det enda som återstår i Norden. Här har man tillverkat papper hantverksmässigt sedan 1693. Scandia 2000 är ett miljövänligt papper som är både Svanenmärkt och FSC®-certifieratFSC® - Forest Stewardship Council, är en global icke-vinstdrivande organisation som sätter standarden för vad som är hållbart skogsbruk, både miljömässigt och socialt.

Pappret i våra vykort är också en svensk kvalitetsprodukt som heter Invercote G, tillverkat vid Iggesund pappersbruk i Hälsingland. Det här FSC®-certifierade pappret är trippelbestruket på framsidan för en skyddande yta och obestruket på baksidan för att lättare kunna skriva på.

TRYCKERI

Graffirmation arbetar med tryckeriet Åtta45 som är ett av Sveriges största tryckerier med en modern maskinpark. De har en tydlig miljöprofil och är det första Svanenmärkta tryckeriet i Sverige och har även ett eget FSC®-certifikat. Därför var valet enkelt för oss.

Svanen-märkning
FSC-märkning
Kontakta oss

Tack så myket! Meddelandet är emottaget.

bottom of page